Ohjelma

EnkeliKirkkomme on mahdollisuuksien kirkko. Kirkon uudistus nousee sekä kantavien perinteiden kunnioittamisesta että halusta katsoa avoimin silmin ympäröivää todellisuutta ja ottaa todesta elämän kysymykset.

Kirkkomme on elävä osa Kristuksen maailmanlaajaa kirkkoa. Sen avoimessa yhteisöllisyydessä kulttuurit rikastavat toisiaan. Siten kansankirkko voi avautua aidosti kansojen kirkoksi.

Muutosten keskellä on tarpeen suunnata katse peruskysymyksiin:

• Miten sanoma armosta, synnistä ja rakkaudesta on totta Suomessa nyt?
  • Miten kirkko kantaa kokonaisvaltaisesti, tasavertaisesti ja kaikkia koskettavasti vastuuta heikommista ja uhatuimmista jäsenistään?
  • Miten kirkon hallinnon ja talouden rakenteita kehitetään tukemaan ja palvelemaan paremmin seurakuntien elämää ja toimintaa?

Sillä ymmärryksellä, jonka menneisyyden tuntemus sekä vastuu tulevaisuudesta meissä synnyttää, suuntaamme askeleemme kohti kirkkoa

• joka on avoin ydinsanoman ajankohtaiselle tulkinnalle ja tuoreelle hengellisyydelle
  • joka oppinsa ja järjestyksensä pohjalta etsii jatkuvasti uutta
  • jossa on tilaa erilaisille kristityille ketään syrjimättä
  • joka tuntee ja kantaa vastuunsa lähimmäisistä ja koko luomakunnasta
  • jonka hallinto ja päätöksenteko on avointa ja demokraattista.